Klantenservice:  0346-70 02 22

Bovenarm bloeddrukmeters

Bovenarm bloeddrukmeters

Al onze bovenarm bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd. Veel van onze modellen worden aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting. Bovenarm bloeddrukmeters geven een betrouwbare meting.

Artikelen 1 tot 36 van 50 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Artikelen 1 tot 36 van 50 in totaal

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

Bovenarm bloeddrukmeter: de techniek

De bovenarm bloeddrukmeters die wij verkopen zijn vrijwel allemaal volautomatisch. U hoeft dan zelf geen waardes in te stellen of met een knijppompje het manchet op druk brengen: dit wordt geheel automatisch voor u gedaan. U brengt eenvoudig het manchet aan op uw ontblote bovenarm. Vervolgens drukt u de startknop in en de manchet wordt opgepompt. Na de meting kunt u uw bloeddruk en vaak ook uw hartslag aflezen van het display. Enkele geavanceerde bovenarm bloeddrukmeters hebben meer opties, zoals detectie voor een onregelmatige hartslag en een check of het manchet goed zit bevestigd. Slechts enkele types zijn half-automatisch: het oppompen geschiedt dan met een knijppompje, waarna de meting vervolgens wel weer automatisch wordt uitgevoerd.


Welke bovenarm bloeddrukmeter

De meeste modellen staan op de lijst van aanbevolen bovenarm bloeddrukmeters van de Nederlandse Hartstichting en zijn klinisch gevalideerd volgens de standaard van de European Society of Hypertension (ESH) en de British Hypertension Society (BHS). U heeft keuze uit eenvoudige en luxe modellen. De kwaliteit van alle modellen is hoog. De luxere modellen hebben echter meer opties zoals een geheugen voor twee gebruikers, detectie voor onregelmatige hartslag of zelfs een comfortabele manchet. Kortom: voor iedereen de juiste bloeddrukmeter.


Betrouwbaarheid van de bloeddrukmeting

De meest betrouwbare meting zult u verkrijgen door gebruik te maken van een gemiddelde bloeddrukmeting. Hierbij wordt een aantal keer achtereen met korte pauzes uw bloeddruk gemeten. Verder is het gebruik van een goed passend manchet van groot belang. Een aantal bovenarm bloeddrukmeters toont een foutmelding op het display als het manchet niet juist is aangebracht. Als u twijfelt over de maat van het manchet, kijk dan op onze servicepagina of neem contact op met onze klantenservice: wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze.