Klantenservice:  0346-70 02 22

Lichttherapie

Lichttherapie

Lichttherapie wordt gebruikt voor mensen die last hebben van een winterdepressie, slaapproblemen of huidproblemen. Door het gebruik van speciale lichttherapielampen nemen uw klachten geleidelijk af.

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Lichttherapie

Lichttherapie helpt tegen allerlei vervelende kwaaltjes die vooral verschijnen als de dagen korter beginnen te worden (in het winterseizoen). Zo helpt een lichttherapielamp onder andere tegen: winterdepressies, slapeloosheid, lusteloosheid en somberheid. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat een gebrek aan daglicht dit veroorzaakt. Met lichttherapie wordt het daglicht (in een grotere en snelle dosis) nagebootst. Als de dagen korter worden kan er een gebrek aan daglicht ontstaan. Mensen gaan 's ochtends vroeg weg en komen 's avonds laat weer thuis. In die dagen wordt u dus vrijwel niet blootgesteld aan daglicht.


Lichttherapie voor andere doeleinden

Er zijn tegenwoordig ook lichttherapie lampen die geschikt zijn voor andere vormen van behandeling. Zo zijn er lampen die speciaal geschikt zijn voor de behandeling van acne. Maar ook lichttherapielampen die effectief zijn bij het bestrijden van een jetlag of andere slaapstoornissen.