Klantenservice:  0346-70 02 22

Polsbloeddrukmeters

Polsbloeddrukmeters

Polsbloeddrukmeters zijn bloeddrukmeters die gebruikt worden voor een meting bij de pols. Het voordeel van een pols bloeddrukmeter is dat deze zeer geschikt is voor een snelle en accurate meting. De meters die wij aanbieden zijn klinisch gevalideerd, wat garant staat voor een betrouwbare meting.

17 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

17 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Polsbloeddrukmeter

Een polsbloeddrukmeter is een bloeddrukmeter die gebruikt wordt voor een meting om de pols. Polsbloeddrukmeters hebben als groot voordeel dat ze gebruikt kunnen worden voor een zeer snelle meting. Het nadeel is dat ze heftiger reageren op een beweging. Als u beweegt tijdens de meting kan de uitslag anders zijn dan de werkelijkheid en moeten de metingen opnieuw worden gedaan. Een moderne polsbloeddrukmeter geeft dit echter aan.


Werking polsbloeddrukmeter

De polsbloeddrukmeter werkt zeer eenvoudig. Vaak is het slechts 1 druk op de knop en de meting start. Voor een goede meting moet de polsbloeddrukmeter ter hoogte van het hart gehouden worden en moet u zo stil mogelijk zitten. Dit is een belangrijk onderdeel van de meting, omdat polsbloeddrukmeters gevoelig zijn voor beweging.


Voor wie geschikt?

Polsbloeddrukmeters zijn geschikt voor mensen met bovenarmen met grotere omvang (bijvoorbeeld obesitas). De omvang van een pols varieert namelijk minder dan de omvang van een bovenarm. Maar ze zijn ook prima geschikt voor mensen die een snelle meting willen uitvoeren; een meting met een polsbloeddrukmeter is namelijk zeer snel gerealiseerd. Door het compacte formaat van polsbloeddrukmeters zijn deze ook zeer geschikt om mee te nemen, bijvoorbeeld tijdens een vakantie.