Klantenservice:  0346-70 02 22

Personenweegschalen

Personenweegschalen

Het percentage overgewicht neem in Nederland toe. Hier vindt u een aantal topkwaliteit personenweegschalen die nauwkeurig uw gewicht meten. De weegschalen die wij verkopen zijn zeer accuraat en betrouwbaar: dit zorgt voor een correcte weergave van uw gewicht.

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

13 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Personenweegschaal

Iedereen kent ze wel: de personenweegschaal. Dit type weegschaal is, zoals de naam al doet vermoeden, speciaal voor personen. Praktisch ieder huishouden heeft wel een personenweegschaal. Ze zijn er in diverse soorten, maten en uitvoeringen. Tegenwoordig hebben veel weegschalen allemaal handige functies die u helpen bij het accuraat meten van uw gewicht en om op uw gewicht te blijven. De meeste personenweegschalen zijn digitaal. Dit zorgt voor een veel nauwkeurigere weergave dan een analoge versie.

 

Speciale functies

Veel weegschalen hebben speciale functies. Functies die deze personenweegschalen hebben zijn onder andere:

 

 • BMI indicator: dit laat uw 'Body Mass Index' zien.
 • Meeting van het visceraal vet
 • Spiermassa indicator: dit laat zien voor hoeveel procent uw lichaam uit spier bestaat.
 • Vochtgehalte: dit toont u hoeveel vocht (meestal in %) u heeft in het lichaam
 •  

  Wat is BMI?

  Een veel voorkomende term bij weegschalen is BMI. Wat is dit nou precies? BMI staat voor Body Mass Index. Dit betekent niets meer dan de verhouding tussen uw gewicht en uw lengte. Dit is een maatstaf om een indruk te krijgen of uw gewicht gezond is. De modernste weegschalen berekenen dit automatisch voor u uit, zodat u meteen inzicht heeft in uw actuele BMI.

   

  Wat is visceraal vet?

  Visceraal vet is de medische term voor 'orgaanvet'. Dit soort vet is doorgaans veel gevaarlijker dan 'normaal' vet. Het gevaarlijke van dit soort vet is dat het niet zichtbaar is. Maar in het lichaam zit dit vet aan de organen vast. Om dit vet op te sporen zijn er speciale weegschalen die het viscerale vet meten. Onder andere de Omron HBF511 is zo'n weegschaal. De enige oplossing om dit soort vet te verminderen is meer bewegen en gezonder te eten. Laat koek, snoep en frisdrank staan en eet veel goede vezels. Bijvoorbeeld vezels uit bruin brood.