Klantenservice:  0346-70 02 22
Hier vindt u advies voor de aanschaf van uw bloeddrukmeter en handige tips voor het meten van uw bloeddruk.

Bloeddrukmeter kopen

Bij de aanschaf van een bloeddrukmeter is het belangrijk dat u de juiste bloeddrukmeter kiest. Wilt u bijvoorbeeld een bovenarm bloeddrukmeter of een polsbloeddrukmeter? Het verschil tussen deze bloeddrukmeters is de plaats van de meting. Bij een bovenarm bloeddrukmeter zit de manchet om de bovenarm. Bij een polsbloeddrukmeter zit de manchet direct om uw pols. Polsbloeddrukmeters zijn in de regel iets minder nauwkeurig omdat er geen enkele beweging mag plaatsvinden tijdens de meting. Het voordeel van deze bloeddrukmeters is dat de meting veel sneller gedaan is dan bij een bovenarm bloeddrukmeter. Polsbloeddrukmeters zijn niet uit te breiden met een groter manchet; de bovenarm bloeddrukmeters zijn vaak (optioneel) wel uit te breiden met een groter manchet. Het is dus maar net waar u de bloeddrukmeter voor gebruikt: in de regel worden bovenarm bloeddrukmeters meer aangeschaft en zijn daarmee populairder. Mede omdat ze minder gevoelig zijn voor beweging adviseert de Nederlandse Hartstichting een bovenarm bloeddrukmeter voor zelf-diagnose.


Bekijk de consumentenbond informatie video. De video gaat over uw bloeddruk en diverse bloeddrukmeters.


De bovenarm bloeddrukmeters die veel verkocht worden hebben wij voor u op een speciale pagina geplaatst. Bekijk onze bloeddrukmeter top 3


Het juist uitvoeren van een bloeddrukmeting

Het meten van de bloeddruk luistert heel nauw. Het gaat er bij een meting niet alleen om of u goed stil zit maar ook andere factoren zijn van belang:


  • Heeft u al koffie (cafeïne) gedronken vandaag?
  • Heeft u al gegeten
  • Heeft u net gerookt?
  • Heeft u net inspanning geleverd (trap lopen, tillen van zware spullen)
  • Praat niet tijdens een meting, u kunt het beste stilzitten

  • Al deze factoren beïnvloeden de bloeddruk. Wij adviseren u de volgende adviezen op te volgen voordat u start met een meting:


  • Neem 5 minuten rust voor de meting.
  • Drink vlak voor een meting geen koffie of andere caffeine houdende dranken en rook geen sigaret.
  • Ga op een rustige plek zitten
  • Zit met uw benen naast elkaar en zorg dat uw arm ergens op kan rusten
  • Zorg dat uw arm ontbloot is.
  • Zorg dat de manchet goed zit.
  • Beweeg en praat niet tijdens de meeting.

  • Voor een goede indruk van de bloeddruk wordt aangeraden om gedurende 7 dagen zowel 's ochtends als 's avonds 2 metingen te doen. Een goede bloeddrukmeter die dit automatisch voor u bijhoudt is de Omron M10-IT


    De juiste houding

    Voor het juist uitvoeren van een bloeddrukmeting dient u de juiste houding aan te nemen. Onderstaande illustratie toont aan hoe u het beste kan zitten.

    Het meten van uw bloeddruk

    Omron Intellisense™: wat is het?

    Omron bloeddrukmeters maken gebruik van een speciale oppomptechnologie. Deze technologie wordt ''intellisense'' genoemd. Het meten van de bloeddruk luistert heel nauw, het is van groot belang dat de manchet tot de juiste oppompdruk wordt opgepompt. De intellisense technologie™ zorgt dat de manchet precies de juiste druk krijgt. Het onnodig hoog oppompen duurt niet alleen lang maar kan ook pijnlijk zijn en tintelingen veroorzaken tijdens de meting. Door het gebruik van deze technologie wordt dit automatisch geregeld. Bij Omron bloeddrukmeters hoeft u zich geen zorgen te maken over de juiste druk van de manchet. De intellisense technologie™ maakt gebruik van het Dual Check Systeem. Dit systeem bestaat uit twee druksensoren. De eerste sensor is verantwoordelijk voor de meting terwijl de tweede sensor de eerste controleert op accuratesse.


    Klinisch gevalideerde bloeddrukmeters

    De bloeddrukmeters die wij verkopen zijn allemaal klinisch gevalideerd. De bloeddrukmeters hebben allemaal het label van de BSH, worden aanbevolen door de Nederlandse Hartstichting of de Duitse ''hochblutdruckliga'. Een klinisch gevalideerde bloeddrukmeters zijn goed getest door medische specialisten en meten gegarandeerd betrouwbare waardes. Een bloeddrukmeter die niet klinisch gevalideerd is hoeft niet perse slechter te zijn, maar is niet uitvoerig getest en daarom kan de mate van betrouwbaarheid niet gegarandeerd worden. De bloeddrukmeters die wij verkopen zijn dit wel en zijn daardoor uiterst betrouwbaar. Iets wat heel belangrijk is voor een accurate weergave van uw bloeddruk.


    Uw bloeddruk

    In onderstaande tabel treft u verschillende klasses van bloeddruk aan. Als u een bloeddrukmeting uitvoert krijgt u de systolische druk en de diastolische druk te zien op het scherm van de bloeddrukmeter. Aan de hand van de uitkomst kunt u in deze tabel zien wat deze waarden voor u betekenen.



    Systolische druk: dit is de medische term voor bovendruk. De systolische druk is de maximale druk die wordt opgebouwd in de aorta bij het samentrekken van uw linker hartkamer.


    Diastolische druk: dit is de medische term voor onderdruk. Diastolische druk is de minimale druk die optreedt tussen twee samentrekkingen van het hart in, als de linker hartkamer zich weer vult met bloed.